Dags att snygga till allén

Våren är här!

Löven är tillbaka på träden, solen skiner och stannar uppe längre och det är varmare i luften. Man kan höra barnens skratt när de leker utomhus och fåglarna kvittrar i vacker sång. Denna årstid påminner oss om att allting föds på nytt och vi påminns återigen om att Jesus gav sitt liv för oss människor på korset och att han återuppstod. Detta är värt att vila tankarna kring och själv gör jag gärna det när jag vandrar bland träden längs den vackra allén som leder upp till kyrkan.

Våren påminner oss också praktiska bestyr och om att vi är satta på jorden för att utföra Guds verk. Det är ingen slump att den årliga storstädningen vi gör kallas vårstädning. Vi gör oss av med det gamla och gör plats för det nya. Vi fyller våra hem med ny kraft och utför därmed Guds verk. Det kan tyckas vara stora ord och svårt att greppa när man bara slänger en gammal matta eller kör skräp till återvinningen, men Gud är närvarande även i dessa handlingar.

Här i församlingen har vi även lite vårstädning och vårfix att göra. Även om träden i allén är väldigt vackra när de är gröna under våren så har vissa grenar växt sig för stora och hänger in över gångvägen i allén. Vi kommer därför att ta hjälp av en lokal firma som hjälper oss med trädbeskärning och det ska bli väldigt skönt att få det klart.

Snart väntar sommaren och vi ser fram emot firanden som sommaren bjuder på. Något som verkligen är populärt under sommaren är dop och i år är vi nu fullbokade fram till början av september eftersom det är så många som vill ha ett sommardop. Vi ser fram emot att välkomna alla nya medlemmar in i Guds gemenskap.

Amen!