Historien om rörmokaren Johan

Det finns många skickliga rörmokare som till exempel leijonborgsror.com som vi använder oss av.

Att hjälpa sina medmänniskor är en helig uppgift och denna uppfyller rörmokaren, precis som sjuksköterskan eller industriarbetaren. Ibland känns det inte alltid så. Här är en historia som Johan, som var ensam och förvirrad men som till slut hittade sin uppgift.

Johan var en rörmokare som alltid hade en stark tro på Gud. Han var en regelbunden besökare i kyrkan och läste alltid sin bibel varje dag. Trots att han var en vanlig person med ett vanligt jobb, så kände han att Gud hade en särskild plan för hans liv.

En dag fick Johan ett samtal från en gammal vän som behövde hjälp med att fixa rören i sin lägenhet. Johan var inte riktigt sugen på att åka dit, men han kände att det var hans plikt att hjälpa sin vän i nöd. Han packade sin verktygslåda och åkte iväg.

När Johan kom till lägenheten märkte han genast att det var något speciellt med den. Väggarna var täckta av religiösa symboler och böcker om andliga ämnen låg spridda överallt. Johan blev nyfiken och frågade sin vän vad det handlade om.

Vännen berättade att han hade blivit en väldigt religiös person de senaste åren och att han försökte leva sitt liv enligt Guds vilja. Johan kände igen sig och började prata om sin egen tro med sin vän. De pratade om Gud och livet i timmar och Johan kände att han hade hittat en ny vän som delade hans andliga intressen.

Medan de pratade hittade Johan rören som behövde fixas. Han började jobba på dem medan han fortsatte att prata med sin vän. Efter en stund var rören fixade och Johan skulle precis packa ihop sina verktyg när han hörde en röst i huvudet. Rösten sa: “Johan, du är utvald för en särskild uppgift. Gå till kyrkan och vänta där. Du kommer att få veta mer där.”

Johan blev förvånad över rösten, men han kände att han måste lyda. Han tackade sin vän för hjälpen och åkte till kyrkan. När han kom dit väntade det en överraskning på honom. Kyrkans präst hade fått ett budskap från Gud och behövde Johans hjälp. Han var den utsände rörmokaren som fixade rören även i kyrkan. På så vis insåg Johan att han hade hittat sitt kall här i livet.