Viktiga sociala insatser

I dagens inlägg vill vi från församlingen passa på att uppmärksamma alla viktiga sociala insatser som görs runt om i vårt land dagligen. Det är något som sällan får så mycket uppmärksamhet i media, till exempel, där det snarare är det bisarra, våldsamma och negativa som ska lyftas fram.

Först och främst vill vi passa på att rikta uppmärksamheten mot de ideella krafter som bär upp vårt samhälle. Även här i vår församling finns det många sådana viktiga krafter och det är vi såklart väldigt tacksamma över. Det är också ideella krafter som bär upp våra föreningar och som ser till att ungdomar har en meningsfull tillvaro, för att ta några exempel.

En annan viktig grupp personer i vårt samhälle som står för viktiga sociala insatser är den personal som arbetar inom yrken som kanske inte är de mest glamourösa. Det kan handla om allt från sjukvårdspersonal till fritidsledaren eller personalen på äldreboendet som verkligen lyssnar på de människor de arbetar med som kanske känner sig ensamma och behöver någon att prata med då och då.

Även personal och människor som hjälper till att ordna exempelvis skyddat boende och liknande till de som behöver det av olika anledningar är värda att lyfta fram. Dessa personer som hjälper sina medmänniskor i nöd är värda minst lika mycket respekt och uppmärksamhet som våra så kallade kändisar och stjärnor som lyfts fram i media får.

Med detta sagt vill vi rikta fokus mot dig som läsare. En viktig sak som du kan göra när du har läst klart detta inlägg är att själv fundera kring vilka sociala insatser du kan göra i det samhälle där du lever och verkar. Det finns alltid de som behöver hjälp och det finns alltid saker att göra. När du hjälper andra så växer du som människa och det är en verkligt härlig känsla. Se dig om och gör en social insats!